Самолетът е излетял в 09:45 часа от летище София с

...
Самолетът е излетял в 09:45 часа от летище София с
Коментари Харесай

Вдигнаха Спартан за спешен пациент от Варна до София

Самолетът е изхвърчал в 09:45 часа от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " на борда със задача превозване на пациент от МБАЛ " Света Анна " - Варна до София.

Полетът бе изпълнен в изискванията на усложнена метеорологичната конюнктура . Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир - майор Дарина Христозова, и борден инженер - капитан Митко Гергов, показват от военното ведомство.

В 12:01 ч. самолетът се приземи сполучливо назад на Летище София.

Силите и средствата за аварийно-спасително обезпечаване от авиационната база са били приведени за осъществяване на авиомедицинска евакуация поръчка на Министерството на здравеопазването, след позволение на началника на защитата и заповед на командира на Военновъздушните сили.

Миналия месец, на 13 април, боен хеликоптер " AS 532 Cougar " с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили също извърши сполучливо задача за авиомедицинска евакуация. Тогава бе изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово - Враца - София, с цел да бъде превозено простролеляно в главата дете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР