Самолетът е бил технически годен, пилотът е бил със сериозен

...
Самолетът е бил технически годен, пилотът е бил със сериозен
Коментари Харесай

Зам.-министър за инцидента в Лесново: Пилотът е бил опитен, самолетът - технически годен

Самолетът е бил механически кадърен, водачът е бил със сериозен опит. Това сподели заместник-министърът на превоза Николай Найденов на брифинг пред публицисти по отношение на падналия аероплан в Лесново, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Има запис на полета, той ще бъде възложен на проверяващите органи. Полетът е сбъднат от механически кадърен аероплан със съответната регистрация, а водачът е бил с доста сериозен опит, който не допуска подобен вид катастрофи ", сподели зам.-министърът.

" Той е умел като водач, има съответните лицензи. Тези подготвителни полети, които от няколко месеца той е упражнявал и е опитвал съответните фигури, той не е имал съответния опит за акробатични номера и фигури ", изясни Найденов.

Пилотът е практикувал от 2011 година. По думите на зам.-министъра водачът не е носил каска, която би могла да избави живота му, макар че тя не е наложително за вида полет, който той прави.

" Ще се проверяват всички детайлности. Към този миг единственото, което е известно, че има нещастно стичане на събитията. Ако е бил най-малко с каска, е имало опция този случай да не приключи с летален излаз ", сподели още заместник-министърът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР