Самолетът бе самоделен, копие на известния модел Зодиак. Внезапно обаче

...
Самолетът бе самоделен, копие на известния модел Зодиак. Внезапно обаче
Коментари Харесай

Той Е Герой! Загиналият В Оризари Пилот Е Спасил Много Хора С Последните Си Действия!

Самолетът бе самоделен, копие на известния модел " Зодиак ".

Внезапно обаче крилото му се откъсна, а 45-годишният водач и 18-годишният му сателит починаха на място. Петров съобщи, че злощастната машина е съединена от фенове. Самолетът е бил основан и изпитан от производителя, само че фактът, че не е съединен от сертифицирани техници, може да е бил повода за случая в Оризари.

" Това е любителски издигнат аероплан, само че не е самоделен. Той е основан и изпитан от производителя, а купувачът единствено го сглобява. След сглобяването машинната минава редица наземни и летателни тествания пред специалисти, които да му дадат летателна валидност.

Трябва да бъдат заменени изискванията за издаването на подобен документ. Мерките към самолетите до 600 кг би трябвало да бъдат по-строги. Възможно е да е имало износени елементи. Това не е първият случай с случай с този вид аероплан в света. Мисля, че е общо девети. В няколко от тях му се късат крилата в полет ", разкри авиоекспертът. Според Петров до случая може да се е стигнало поради появилите се вибрации и износени елементи на крилото.

" Този аероплан е за развлечение и не може да бъде употребен за комерсиална активност. Възможно е да са зародили вибрации, които са довели до разрушение на крилото. Няма условие за сглобяване от дипломиран личен състав. Това е пропуск в нашето законодателство. Инцидентите зачестиха, защото набъбна броят на леката авиация. Трябва условията към огромната авиация да бъдат приложени и към леката. Сертифицирани специалисти би трябвало да сглобяват самолетите и да ги обслужват ", сподели Петров.

Авиоекспертът Ангел Борисов счита, че водачите нямат техническа просветеност да поддържат съединените от тях самолети Късмет е, че откъснатото крило на разрушилия се дребен аероплан на стадиона в пловдивското село Оризари не е блъснало някого на терена. Най-вероятно водачът е съумял, доколкото е допустимо, да насочи машината към реката. Така авиоекспертът Ангел Борисов разяснява по bTV случаят.

" Не сме имали подобен сходен случай на отделяне на крило без забележима причина. Евентуално при доста огромно натоварване биха се получили сходни деформации. Този аероплан е летял седем години без забележки ", изясни Борисов. " Болното място на дребните самолети е поддръжката.

Пилотите би трябвало да се занимават с това, само че на тях не им доближава техническа просветеност и по тази причина стават сходни произшествия ", сподели още авиоекспертът. По думите му самолетът е минал обзор преди четири месеца, само че очевидно не е направена рентгеноскопия. " Не е допустимо, в случай че тогава всичко е било обикновено, в този момент крилото да се откъсне ", на мнение е Ангел Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР