Самолетът Ан-148, който се разби в Подмосковието през уикенда, е

...
Самолетът Ан-148, който се разби в Подмосковието през уикенда, е
Коментари Харесай

Източник от следствието посочи 2 големи грешки на пилота преди трагедията с Ан-148

Самолетът Ан-148, който се разруши в Подмосковието през уикенда, е паднал поради нередовност на моторите, заяви съветското издание „ Лента “, което се базира на източници от следствието. Опитният водач не е ревизирал преди излитането дали турбините са били затоплени, както и дали работят безотказно системите за обледеняване на крилата.
Шокиращ е и фактът, че на самата писта преди излитането водачът не е наредил обработка срещу обледеняване на крилата макар минусовите температури.

В хода на следствието излязоха нескрито притеснителни детайлности. Оказа се, че има систематични нарушавания в разпоредбите за употреба на летателното средство, в това число в честотата за промяна на масло и промивка на филтри. Към този миг няма индикация да става въпрос за терористичен атентат или тенденциозен бойкот.

РИА Новости заяви, че експерти от авиационния комитет проучват информацията от черните кутии на самолета. Данните от тях могат да бъдат обработени и не са развалени, показаха управляващите. Информацията от записващите устройства ще хвърли светлина върху трагичния авиоинцидент.

Спасителите са разкрили и фрагментите на двата мотора на самолета. Всички 71 души на борда починаха. Самолетът изчезна от радарите едвам няколко минути след излитането си. Експерти считат, че става въпрос за груби нарушавания от страна на авиопревозвача и неопитност на водачите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР