Самолет със 72 души на борда се разби в Непал, съобщи

...
Самолет със 72 души на борда се разби в Непал, съобщи
Коментари Харесай

От мястото: Падна пътнически самолет

Самолет със 72 души на борда се разруши в Непал, съобщи представител на Yeti Airlines. „ Има 68 пасажери на борда и четирима членове на екипажа... Спасителната интервенция е в ход, сега не знаем дали има оживели “, сподели Сударшан Бартаула пред Агенция Франс Прес, цитира Дарик.

Той сподели, че самолетът се е разбил сред остарялото и новото летище Покхара в централен Непал. Останките бяха в пламъци и спасители се опитваха да потушат огъня, сподели локалният чиновник Гурудута Дакал. „ Реагиращите служби към този момент са пристигнали там и се пробват да потушат огъня. Сега всички служби са фокусирани първо върху потушаването на огъня и спасяването на пасажерите “, сподели Дакал.
 
Авиоиндустрия на Непал процъфтява през последните години, превозвайки артикули и хора сред труднодостъпни региони, както и задгранични туристи и алпинисти. Но секторът е обиден от ниска сигурност заради незадоволително образование и поддръжка. Европейският съюз забрани на всички непалски превозвачи достъп до въздушното му пространство от съображения за сигурност. Хималайската страна също има някои от най-отдалечените и сложни писти в света, оградени от заснежени върхове с подходи, които съставляват предизвикателство даже за опитни водачи. Операторите на самолети споделят, че в Непал липсва система за точни прогнози за времето, изключително в отдалечени региони с сложен планински терен, където в предишното са се случвали смъртоносни произшествия. Времето също може да се промени бързо в планините, създавайки подли условия за хвърчене.

72 passengers were on board. Plane crash at Pokhra International Airport.
— Aishwarya Paliwal (@AishPaliwal)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР