Самолет със 186 пътници на борда е бил принуден да

...
Самолет със 186 пътници на борда е бил принуден да
Коментари Харесай

Инцидент с дрон на лондонско летище

Самолет със 186 пасажери на борда е бил заставен да направи противоположен завой, с цел да избегне конфликт с дрон, нарушил допустимата височина за полети, оповестява английският вестник „ Гардиън ”.

 © БГНЕС
Инцидентът се е случил на лондонското летище „ Гетуик ”.

По данни на комисията UK Airprox board, към аероплан „ Airbus A320 ” на височина 518 метра се доближил дрон. Пилотът на самолета бил заставен да извърши маневра, при която е минал на 25-30 метра от дрона.

Дронът е нарушил допустимата за полет височина от 400 фута (121 метра) и навлязъл в следеното въздушно пространство над летището.

За първите 11 месеца на 2018 година във Англия са засечени 120 случая на прелетели рисково покрай самолети дронове.

В края на декември летище " Гетуик " няколко пъти прекрати полетите поради дронове. Според специалистите, става въпрос за съзнателни, добре разчетени дейности – дроновете се появявали в миг, когато би трябвало да се отвори пистата за политане и кацане

След следващия случай английските управляващи предложиха да се усили до 5 км зоната, забраняваща полети на дронове наоколо до летищата и пистите. Действащото сега ограничаване е 1 км.

По данни на „ Таймс ” на летищата " Гетуик " и " Хийтроу " е конфигурирана система за разкриване на дронове. Съгласно проектите на способените управляващи, от ноември 2019 година операторите на дронове са длъжни да ги записват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР