Самолет с гръцкия президент Прокопис Павлопулос на борда кацна принудително

...
Самолет с гръцкия президент Прокопис Павлопулос на борда кацна принудително
Коментари Харесай

Самолет с гръцкия президент на борда кацна принудително на остров Крит

Самолет с гръцкия президент Прокопис Павлопулос на борда кацна наложително на летището в Ираклио на остров Крит поради плевел вятър, съобщи ТАСС, цитирана от БНР.

Лайнерът е летял за град Ханя на Крит, само че атмосферните условия не разрешили да кацне там и в следствие било взето решение да се приземи наложително в Ираклио, откъдето президентът траял за Ханя с автомобил, добавя Българска телеграфна агенция.

Заради бурните ветрове през днешния ден бяха анулирани полетите на две самолетни компании от Ханя за Атина и назад. Редица самолетни компании бяха принудени да трансформират маршрутите на полетите и да насочат самолетите си към други летища, вместо в Ханя.

Силен циклон обхвана Гърция, засягайки най-вече островите в Егейско море, оповестява кореспондентът на БНР в Атина Катя Пеева. Препоръчително е пътуващите с фериботи да ревизират за промени в разписанията. Очакват се мощни дъждове и градушка в Северна Гърция. На места скоростта напразно в Егейско море доближава 9-а степен по скалата на Бофорт.

Забранено е придвижването на фериботи и товарни кораби от пристанище Пирея към Цикладските острови - Тинос, Парос, Миконос. Напълно затворено е пристанището Лаврио. От порт Рафина се движат плавателни съдове единствено до близка дестинация.

В последните часове най-силен е циклонът над остров Крит, където заради мощни ветрове анулираха доста полети. Вятърът изкорени дървета.

Собствениците на яхти и дребни лодки в огромна част от пристанищата в Егейско море, които се чака в идващите часове да бъдат наранени от циклон, изтеглиха плавателните съдове на сушата.

От Гражданска отбрана поучават да се пътува единствено при нужда и деликатно в областите Тесалия и в цяла Северна Гърция, където мощни превалявания от дъжд и градушка се чакат довечера.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР