Самолет С-130 на филипинските военновъздушни сили с най-малко 85 войници

...
Самолет С-130 на филипинските военновъздушни сили с най-малко 85 войници
Коментари Харесай

Военен самолет с най-малко 85 души на борда се разби във Филипините

Самолет С-130 на филипинските военновъздушни сили с минимум 85 бойци на борда се разруши през днешния ден в региона на архипелага Сулу, в южната част на Филипините, откакто пропусна пистата за кацане, заяви началникът на генералния щаб военачалник Сирилито Собеджана, представен от международните организации.

Най-малко 40 бойци са избавени от горящия аероплан, разрушил се в обитаемо място покрай град Патикул, в провинция Сулу. Генерал Собеджана към този момент не можа да заяви какъв е бил точният брой на намиращите се на борда на самолета бойци, както и дали измежду тях има жертви.

" Правим всичко по силите си за избавяне на пасажерите ", сподели той.

,

" Самолетът е превозвал бойци от южния град Кагаян де Оро, добави генералът. Правителствените сили се борят с екстремистите от групировката " Абу Саяф " в обитаемата преобладаващо с мюсюлмани провинция Сулу от десетилетия, отбелязва Асошиейтед прес.

" Това е огромно злощастие ", сподели Собеджана и добави: " Самолетът е пропуснал пистата и се е опитвал да набере височина, само че не е съумял и се е разрушил ".

Спасените бойци са откарани в болница, а военнослужещи, изпратени на мястото на злополуката, се пробват на спасят останалите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР