Самолет не можа да излети за конференция на ООН по

...
Самолет не можа да излети за конференция на ООН по
Коментари Харесай

Рекорден снеговалеж в Москва и Мюнхен

Самолет не можа да излети за конференция на Организация на обединените нации по изменение на климата
В Сибир е 50 градуса под нулата

Властите в съветската столица Москва през вчерашния ден осведомиха за изобилен снеговалеж, а локална медия заяви за прекратени пътни връзки и анулирани полети на три московски летища, съобщи Асошиейтед прес.

Кметът на столицата Пьотър Бирюков заяви, че единствено за денонощие е натрупал нов сняг от близо 30 сантиметра. Около 135 000 души и 18 000 единици спешна техника са мобилизирани за почистването. Близо 200 камиона са заседнали в преспи в границите на миналото денонощие и са имали потребност от пътна помощ.

Общо 53 полета са били забавени, а 58 са били анулирани в три от четирите летища на съветската столица - най-вече забавяния е имало на северния аеропорт “Шереметиево ”, както и на двете южни московски летища - “Домодедово ” и “Внуково ”, осведомят управляващите.

Температурите в елементи от Сибир пък паднаха до минус 50 градуса по Целзий на фона на общо захлаждане. В Република Саха, ситуирана в североизточната част на Сибир, температурата е паднала под минус 50 градуса по Целзий, оповестяват метеоролозите.

Силен снеговалеж имаше и в огромни елементи на Бавария, който докара до срив на интервенциите на летище Мюнхен. Според представител на летищните управляващи към 560 от общо 880 планувани полета са били анулирани в неделя.

Междувременно фотоси на частен аероплан, “седнал на задната си част ” на летището в Мюнхен под тежестта на преспи сняг, обиколиха обществените мрежи, отбелязва баварският всекидневник Der Muenchner Merkur. Летище Мюнхен потвържди достоверността на фрагментите и разясни, че частният аероплан е блокиран поради насъбрания сняг.

“Поради мощния снеговалеж самолетът се повдигна на задните колела ”, изясни представител на летищните управляващи. По непотвърдена информация машината е трябвало да се насочи към Дубай, където се организира 28-мата Конференция на Организация на обединените нации по изменение на климата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР