Самолет на нискобюджетната авиокомпания „Трансавия“ е бил приземен аварийно на

...
Самолет на нискобюджетната авиокомпания „Трансавия“ е бил приземен аварийно на
Коментари Харесай

Екшън над Ница: Тунизиец крещи „Аллах Акбар“ и нападна пилотската кабина на лайнер

Самолет на нискобюджетната самолетна компания „ Трансавия “ е бил партерен спешно на Международното летище в Ница, откакто пасажер се е държал нападателно с екипажа. Полетът е бил от Париж до Тунис, оповестява „ Дейли Стар “.
30-годишен тунизиец се е опитал да влезе в пилотската кабина на самолета Боинг 737-800, откакто се е молил пред вратата, оповестява френското издание „ Льо Монд “.
Свидетели споделят, че той се ядосал на екипажа в салона, откакто му бил отхвърлен достъп до кабината до момента в който самолетът бил във въздуха.
Появиха се и фрагменти от случая, на които се вижда по какъв начин агресорът на няколко пъти вика „ Аллах Акбар “ до момента в който го изкарват от самолета. Трима френски служители на реда го извлекли на открито до момента в който той крещял пред пасажерите.
Мъжът, чието име не се оповестява, е задържан след приземяването на самолета в 18.30 ч. локално време през вчерашния ден в Ница.
Прокурорът на Ница съобщи, че самолетът е бил заставен да кацне на 24 януари „ поради агресивното държание на пасажер “. Той е бил настанен в психиатрично поделение за здравна експертиза, защото явно страдал от психологични проблеми. Смята се, че случаят не е обвързван с тероризъм.


Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР