Самолет на Ariana Afghan Airlines се е разбил в провинция

...
Самолет на Ariana Afghan Airlines се е разбил в провинция
Коментари Харесай

Пътнически самолет с 83 души се разби в Афганистан

Самолет на Ariana Afghan Airlines се е разрушил в провинция Газни в югоизточната част на Афганистан, оповестиха локални медии, базирайки се на локалните управляващи. На борда на самолета е имало 83 души.

Според представител на локалния губернатор самолетът се е разрушил в региона на Дех Як в източната част на провинция Газни. Този регион е следен от талибаните.

Уточнява се, че самолетът е пътувал от Херат за столицата Кабул.

Засега няма информация за повода за случая и броя на жертвите.

Ariana Afghan Airlines е най-голямата самолетна компания в Афганистан и играе ролята на народен транспортьор на страната.

Появяват се обаче спорни информации за притежателя на самолета. Първоначално беше обявено, че самолетът е на Ariana Afghan Airlines.

Изпълняващият длъжността изпълнителен шеф на Ariana African Airlines обаче отхвърли информациите и разгласи, че в района не се е разбивал нито един аероплан, принадлежащ на компанията.

Друг източник пък твърди, че самолетът е на Афганистанската национална войска. Появиха се и информации, че самолетът е на американския контингент в Афганистан.

Междувременно шефът на полицията в Газни и провинциалните управляващи потвърдиха, че полет на Ariana Afghan Airlines се е разрушил, макар че по-рано от самолетната компания отхвърлиха техен аероплан да е аварирал.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР