Швейцарски самолет пристигна в Испания без нито един куфар на борда

...
Самолет, летящ от Цюрих до Испания този уикенд, пристигна без
Коментари Харесай

Самолет, летящ от Цюрих до Испания този уикенд, пристигна без нито една бройка багаж на борда, без да знаят пътниците, съобщиха медиите в неделя, като авиокомпанията обвини наземния персонал недостиг.

Пътници от полета на швейцарските авиолинии до северния испански град Билбао в събота вечерта чакаха до конвейера багажът им да се появи повече от два часа, напразно, съобщи всекидневникът Blick.

Говорителят на Swiss Airlines Кавин Ампалам потвърди, че самолетът, който Swiss е управлявал от името на Edelweiss airlines, е излетял със 111 пътници, но без багаж на борда.

„Имаше недостиг на наземен персонал ”, каза той пред АФП, добавяйки, че екипажът е изчакал ситуацията да се коригира.

Но след „един час и 16 минути ситуацията все още беше непроменена и поради оперативни причини решихме да летим до Билбао без багажа".

Причината, обясни той, е необходимостта да се вземат пътници в Билбао и самолетът да се върне обратно в Цюрих, преди летището да затвори за през нощта.

„Разбираме, че ситуацията не е благоприятна за замесените хора и, разбира се, съжаляваме за неудобството“, каза той.

Blick междувременно цитира пътници, които казват, че пилотът се е извинил за забавеното излитане в Цюрих, обвинявайки „ липса на квалифициран персонал", но каза, че не е споменато решението багажът да бъде оставен.

Пътниците казаха на вестника, че швейцарски персонал не е бил на място в Билбао и че след това са чакаха повече от два часа за багажа си, преди персоналът на испанската авиокомпания Iberia да ги информира, че самолетът е кацнал без багаж на борда.

„Ваканцията ни е провалена“, каза пътникът Карстен Редлих пред Blick.

Ампалам каза, че не може да потвърди, че пътниците не са били информирани за решението да оставят багажа в Цюрих.

„Все още анализираме ситуацията, за да разберем какво точно се е случило и как можем подобри", каза той.

"Това не трябва да се случва."

nl/gw

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР