Самолет, летящ от Амстердам за Мексико сити, трябваше да се

...
Самолет, летящ от Амстердам за Мексико сити, трябваше да се
Коментари Харесай

Полет от Амстердам за Мексико сити, се върна заради изригването на вулкан

Самолет, летящ от Амстердам за Мексико сити, трябваше да се върне посред полет поради голям облак вулканична пепел, заяви холандския авиопревозвач KLM, оповестява БГНЕРС.

Полет KL685 бил на няколко хиляди метра над въздушното пространство на Канада, когато интензивността на вулкана „ Попокатепетъл ”, покрай мексиканската столица, принудила машината да се върне назад през Атлантическия океан.

Пътниците прекарали 11 часа на борда единствено с цел да слязат назад в града, от който изхвърчали. От KLM обявиха, че в товарния отсег на самолета имало голям брой коне.

Говорител на самолетната компания не можа да посочи тъкмо какво е предиздвикало капитана да се върне назад в Холандия, само че съобщи, че „ имало доста аргументи ” за сходно решение, само че призна, че животните на боцкам евентуално са били един от факторите за него. От KL, сервираха извинения на пасажерите и им резервираха гратис места за нов полет.

Карта на полета на самолета демонстрира, че машината е летяла над Ню Брънзуик в Канада, когато се е върнала назад.

“Попокатепетъл ” е вторият по величина връх в Мексико и се намира на към 70 километра от столицата Мексико сити. Вулканът постоянно е деен през последната година, а най-скорошното му изригване е от началото на месеца, когато кратерът изхвърли голям дирек от пепел и газ във въздуха.

Полет KL685 не е единственият, който е бил отклонен поради изригването на кратер. През 2010 година хиляди полети бяха приземени в продължение на седмици поради изригването на вулкан в Исландия, който покри с облак вулканична пепел огромна част от Европа.

Най-скорошният сходен случай беше провокиран през май от изригването на вулкана „ Агун ” на остров Бали, който изхвърли лава и скали в радиус от 3 километра. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР