Самолет, изпратен от Бостън Ред Сокс, транспортира тази нощ клубната

...
Самолет, изпратен от Бостън Ред Сокс, транспортира тази нощ клубната
Коментари Харесай

Ортис преместен в Бостън с извадена жлъчка, лекарите прогнозират пълно възстановяване

Самолет, изпратен от Бостън Ред Сокс, транспортира тази нощ клубната легенда Давид Ортис от Доминиканската република в Съединени американски щати, по-малко от 24 ч. откакто някогашният бейзболист беше прострелян в родината си и претърпя незабавна интервенция в столицата Санто Доминго. Рано тази заран 43-годишният деец от МЛБ бе настанен в Университетската болница на Масачузетс в Бостън, където ще продължи възобновяване си.

Биг Папи беше прострелян предходната нощ пред бар в доминиканската столица. Според локалните управляващи Ортис е бил издебнат от въоръжен мъж, слязъл от мотоциклет и стрелял в тил от напълно близко разстояние. Куршумът е уцелил жертвата в кръста и е излязъл през стомаха му, ранявайки и негов компаньон в крайници.

Six years ago, David Ortiz's spirit and resolve helped us all begin to heal from the Boston Marathon bombing. Today, I want to join many others in wishing him a speedy recovery of his own. Get well soon, Papi. pic.twitter.com/9orpBgnVI5
— Barack Obama (@BarackObama) June 10, 2019
Арестувани са двама мъже – водачът на мотоциклета, разпознат като Еди Фелис Гарсия (25 г.), и стрелецът, чиято идентичност към този момент не се оповестява. Първият е в тежко положение, откакто е бил хванат и обичай от инцидентни очевидци на закононарушението – той е с черепно-мозъчна контузия, травма на гръдния панер, лявото коляно и десния крайник. Настанен е за лекуване в болница " Дарио Контрерас " в Санто Доминго, където ще бъде разпитван от полицията.

Самият Ортис пък е претърпял 6-часова интервенция от екип хирурзи отпред с доктор Абел Гонсалес. Третирани са пострадвания в червата и черния дроб, отстранен е жлъчният мехур. Според лекарите нито един орган не е обиден съдбовно и бъдещият член на Залата на славата ще се възвърне изцяло.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР