Самолет Boeing 737 се наложи да кацне аварийно на летището

...
Самолет Boeing 737 се наложи да кацне аварийно на летището
Коментари Харесай

Boeing 737 отново кацна аварийно

Самолет Boeing 737 се наложи да кацне спешно на летището в Орландо, Флорида, поради проблем с моторите, заяви американската Федерална авиационна администрация.
Самолетът на компания "Southwest " се е приземил безвредно на интернационалното летище в Орландо 10 миути след излитането си от същото летище без пасажери на борда.
Разследващи ще ревизират случая, само че към този момент са отхвърлили вероятността спешното кацане да има връзка със системата, която аргументи злополука с Boeing 737 MAX по-рано този месец, съобщи интернационалната редакция на DW.
Въздушните регулатори по целия свят приземиха моделът на Boeing преди две седмици след случай с полет на Ethiopian Airways, изпълняван от станалия печално прочут модел 737 MAX. Няколко месеца по-рано същия модел аероплан се разруши и в Индонезия.
Според експерти системата "анти-стал " е довела до двете нещастия. Системата автоматизирано насочва носът на самолета надолу, в случай че датчиците отчетат, че той е вдигнат прекомерно високо. При злополуките в Индонезия и Етиопия системата е била включена.
Boeing съобщи в събота, че софтуерен ъпдейт за системата е към този момент подготвен за инспекция.
От компанията, чиито аероплан кацна спешно, обявиха, че самолетът е трябвало да стигне до склад във Викторвил, Калифорния. От авиационната администрация на Съединени американски щати позволяват на авиолиниите да изпълнят полети със аероплан Boeing 737, стига на борда да няма пасажери.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР