Самолет, багер, коли, автомат и кукли искат децата от приюта

...
Самолет, багер, коли, автомат и кукли искат децата от приюта
Коментари Харесай

75 деца от комуната на отец Иван са изпратили писма до Дядо Коледа

Самолет, екскаватор, коли, автомат и кукли желаят децата от приюта на отец Иван в монтанското село Якимово. 75 деца са изпратили писма до Дядо Коледа и с неспокойствие чакат подаръците.
Архимандрит Иван като великодушен покровител се грижи за празненството. Голямата елха ще бъде поставена в трапезарията и украсена от децата. В къщите са настанени 200 небогати, като 150 от тях са деца - 75 са възпитаници, останалите вървят в забавачницата.
Нямаме отпаднали възпитаници, хвали се отец Иван.
Тази година е била най-слабата за дарения, приходите внезапно са намалели. В няколко от домовете е спрян токът и ще срещнат Рождество Христово и Нова година на мрачно. Единственият ярък лъч за бедните жители е, че БЧК раздава европейските помощи с храна.
Отец Иван кани локалните да се помолят за здраве и благодат в черквата "Света Петка ", където служи.
Камбаната звъни три пъти дневно и ми е доста болно, че локалните не идват. Само един дядо и една жена идват, палят свещи и се молят, споделя отецът. Според него останалите са върли комунисти и не пристъпват черковния предел. Това им е останало като белег от предишното.
Той благодари на кмета на село Якимово Георги Георгиев, че фамилиите му получават обществени помощи и по този начин се устоят. В селото безработицата е най-висока в цялата област. Всички се прехранват със земеделие.
Ако някой желае да подари: Дом за сираци "Св. Николай " при храм "Св. Троица ", с. Нови хан, п.код 2110, БУЛСТАТ: 175743823 UNICREDIT BULBANK, клон Елин Пелин

Сметка в лв.: IBAN: BG72UNCR96601000411600

Сметка в евро: IBAN: BG13UNCR70001522104630
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР