Самолечението с него обаче може да бъде и опасно! И

...
Самолечението с него обаче може да бъде и опасно! И
Коментари Харесай

Цветовете на бъза – лек за белите дробове

Самолечението с него обаче може да бъде и рисково! И това е безусловно правилно.

В краищата по краищата, въздействието на растението е отмерено, само че мощно, по тази причина може да провокира алергична реакция. Поради тази причина не може да се приема от хора с болест на Крон и диабет, гноен колит, бременност, прецизира фитотерапевтът Андрей Пашов.

" Лечебните свойства на бъза надвиват над противопоказанията. И в случай че се отнасяте отговорно към концепцията " всичко е отрова, само че дозата лекува ", тогава нещата ще бъдат наред! ”, споделя експертът, представен от Здравето.

Цветовете, плодовете и кората на това растение се употребяват при: продължителен бронхит, емфизем, магарешка кашлица, пневмония, астма, грип като температуропонижаващо и потогонно средство, болки в гърлото, ревматизъм, полиартрит, като диуретик при болести на сърдечносъдовата система и бъбреците, уролитиаза, оток от бъбречен генезис, цистит.

Прилагат се също по този начин при миокардит и сърдечна непълнота, болести, протичащи с намаляване на стените на капилярите, в комплексното лекуване на захарен диабет, менопауза, невралгия. Отвара от бъз с мед работи при стомашни колики, както и бани с нея при полиартрит и ревматизъм, подагра и екзема.

За лекуване на болести на дихателните пътища и белодробната система фитотерапевтът поучава да се подготвя отвара.

1 супена лъжица цвят от бъз на 1 чаша вряла вода.

Настоявайте 30 минути. Пие се по 100 мл, 3 пъти дневно, 30 минути преди хранене. При ревматизъм и подагра се предлагат топли компреси от торбички, напълнени с цвят от бъз и лайка, взети по равно и залети с вряла вода.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР