Самоходната зенитна установка СЗУ-23-4 "Шилка" след модернизация във Виетнам ще

...
Самоходната зенитна установка СЗУ-23-4 "Шилка" след модернизация във Виетнам ще
Коментари Харесай

Модернизираната “Шилка” ще стане “скрит убиец”

Самоходната зенитна установка СЗУ-23-4 "Шилка " след рационализация във Виетнам ще придобие способността да унищожава противников самолети, хеликоптери и крилати ракети, без да се разкрива.

Военните специалисти на страната са изучили задграничния опит в тази област и в този момент създават разновидности за доста възстановяване на тактическите и техническите характерности на тези верижни самоходни оръдия, които са известни в доста страни.

И по този начин е взето решение да се изостави остарялата радарна станция, която мощно демаскира работата на СЗУ и в това време се обезврежда елементарно от актуалните системи за електронна война, написа "Поглед инфо ".

Акцентът е върху оптично-електронните устройства за разкриване и ориентиране, които, съдейки по оповестените изображения, ще бъдат сложени в специфичен модул, тъкмо там, където преди се намира локаторната антена.

Използването на такова съоръжение доста ще усили скритостта на приложението и неуязвимостта на “Шилка”.

По-рано във Виетнам на шасито на КамАЗ-43266 е създадена мобилна система за противовъздушна защита, където са употребявани сходни прицели.

Огневата мощ ще бъде усъвършенствана посредством слагането на два контейнера с четири дребни ракети въздух-въздух. За тези цели осъвременени “Стрела-2M” или “Игла” съветско произвеждане са най-подходящи.

Първата СЗУ-23-4 "Шилка " е доставена във Виетнам в средата на 70-те години и съгласно някои отчети е съумяла да взе участие в последния стадий от огромната интервенция “Хо Ши Мин”, чиято цел е цялостното избавление на страната.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР