Самодивските сезони Откраднато, обречено, опазено“ се превръщат в аудио книги,

...
Самодивските сезони Откраднато, обречено, опазено“ се превръщат в аудио книги,
Коментари Харесай

Превръщат Самодивски сезони на Искра Урумова в аудио книги

 Самодивските сезони " Откраднато, обречено, опазено “ се трансформират в аудио книги, като  нашумялата фентъзи история ще стигне до слушателите с гласа на една от най-магнетичните звезди на родното кино и спектакъл Яна Кузова.

Новината бе доказана в навечерието на Деня на националните будители - 1 ноември, от Искра Урумова - създател на актуалната приказка, трансформирала се в обичана за хиляди читатели.

" Предложението на Storytel да създадем аудио вид на първите три сезона " Откраднато “, " Обречено “ и " Опазено “ доста ме зарадва! Това е страхотна опция историята да стигне до повече хора, изключително до такива, които имат разнообразни усложнения в всекидневието – незрящи или с проблеми в напредването “, споделя създателят.

Историята за самодивата Неда и овчаря Марко се трансформира в една от най-обичаните български книги измежду феновете на жанра фентъзи у нас, а през юни на пазара се появи последният четвърти сезон от поредицата – " Орисано “. Съвременният сюжет по атрактивен метод споделя за родните приказни митологични облици и митове, и води читателите из многочислени кътчета на страната. Книгите се трансфораха във тип справочник за своите читатели и предизвикаха доста от тях да посетят местата, в които се развива приключенският сюжет.

" Това, че Яна Кузова ще е гласът на историята за Неда и Марко, е прелестно! И е следващото чудно стичане на събитията – приказката стартира и приключва на Еньовден, най-вълшебният празник в националния ни календар. И е знаков ден за самата Яна “, споделя Искра Урумова.

Тя посрещна Деня на националните будители в родната си Варна и означи празника с подарък към хората в дома за остарели хора " Гергана “ – два комплекта книги от " Самодивски сезони “.

" Сложна е обстановката с ограниченията против епидемията, настава зима. Хората, за които се грижат там, надали имат доста благоприятни условия за излизане отвън рамките на дома. Затова желая да им подаря една история, която може да ги разнообрази, да ги развълнува или най-малко въображаемо да ги заведе на разнообразни места “, показва писателката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР