Самодивите излизат на лов за мъже по време на есенното

...
Самодивите излизат на лов за мъже по време на есенното
Коментари Харесай

Самодиви ловуват мъже навръх есенното равноденствие

Самодивите излизат на лов за мъже по време на есенното равноденствие, гласят националните вярвания.

Особено в Северозапада мнозина са подготвени да се закълнат, че са виждали по какъв начин самодиви в бяла одеждa омайват млади мъже и ги вършат свои съпрузи. Някои заживяват с тях измежду хората, други не престават по своя магичен път.
Къпане
Според националните поверия самодивите се къпят точно на есенното равноденствие. Тогава е доста подобаващ миг да се открадне ризата и коланът на някоя фея. И в случай че момъкът успее да го опази и да не й го дава при молбите й или набезите на приятелките й, то може да я заведе вкъщи си и да я направи жена. Обикновено самодивите стават примерни съпруги. Но намерят ли си колана и/ли ризата, тогава нямат удържане и още веднъж се връщат при приятелките си да продължат с техните си каузи.

А що се отнася до къпането, то за старите българи това е един от най-уважаваните ритуали по време на есенното равноденствие. Тази година то се пада тъкмо в 9:49 ч. на 23 септември наше време. Вярва се, че водата на този ден и нощта преди него измива най-добре и с изключение на мръсотията от тялото може да отстрани и някои проблеми на душата. Врява се, че на този ден е добре да се измие лицето със студена вода, най-добре от бързей или извор.
Сватба
Есенното равноденствие от антични времена се е считало добър ден за подписване на бракове и правене на сватби. Както денят и нощта се изравняват, по този начин мъжкото и женското начало също добиват идентична мощност и е подобаващ миг за заричане във безконечна честност. Тогава клетвите са най-силни и по-лесно могат да бъдат осъществени.

Но също по този начин се има вяра, че по време на равноденствие деликатно слушат и положителните сили и дяволските изчадия. За този ден като че ли най-силно важи правилото да внимаваш какво си пожелаваш.

Вярва се, че точно на есенното равноденствие не е добре да се дават или да се вземат пари назаем. Затова по-добре изчакайте на идващия ден, поучават вярващите в националните поверия.

В този ден дяволът и демоните чуват доста по-лесно, по тази причина кавгите и кавгите е най-добре да бъдат избегнати.

Денят е добър за започване на нещо ново, само че по-добре е в него да се направи равносметка на постигнатото до момента, даже такова въобще да няма, а на идващия ден да се подхващат първите стъпки на новото, гласи друго национално вярване.

В този ден е по-добре да планирате нещата и да въведете ред в тях. Можете да си изградите явен проект за деяние за близко бъдеще. В деня на есенното равноденствие се приема, че е уместно да се изпълнят дългогодишни обещания към фамилията или приятелите, които по един или различен метод не сме създали. Това е денят на равносметката, само че и на любовта сред хората.

Съвременните астролози споделят също, че денят на есенното равноденствие, тази година е 23 септември, е доста подобаващ за започването на разнообразни диети – несъмнено, не и на лунната, тъй като тя се води от придвижването на спътника на Земята.
Сезони
В Северното полукълбо настава есента, само че в това време в Южното е пролетното равноденствие и надлежно настава сезонът на обновяването.

По нашите ширини от антични времена народите са се съобразявали с прекосяването на Слънцето в първите градуси на Овен, Рак, Везни и Козирог – четирите съществени знака в зодиака. И тогава навлизаме в съответните сезони след пролетното равноденствие (Овен), след лятното слънцестоене (Рак), след есенното равноденствие (Везни) и след зимното слънцестоене (Козирог). Тези точки означават началото на другите сезони и имат мистични смисли освен в родната, само че и в множеството култури по света. Поради тази причина около тези точки се честват значими празници за другите нации.

В астрологията тези точки демонстрират първите градуси на така наречен съществен кръст и разделят зодиакалния кръг на четвъртини, които съответстват със сезоните. Още в най-древни времена астролозите са основали система от прогнози за годината, която се основава на прехода на Слънцето към тези градуси.

По време на есенното равноденствие и през 2023 година Слънцето минава в знака Везни, който астролозите назовават изискан, благосклонен, добър и прелестен във всяко отношение. Свързва се с баланс, почтеност, партньорства. Везните се стремят към естетика във всички сфери, а самият ден на есенното слънцестоене е баланс на деня и нощта – на мрака и светлината, на положителното и злото.

Символиката на този знак е обвързвана и със залеза, и с изгрева, с салдото сред тъмното и светлото време на деня. Везните се ръководят от Венера, планетата на любовта и хубостта. С нейна помощ всяка обстановка може да премине елементарно и без стрес. Венера в наталната карта дава на човек равнодушие, комфорт и има най-хубав резултат върху всички феномени и условия. Благодарение на нея доста хора свързват началото на есента с наслада и благополучие, а не с меланхолия, липса на сила и предпочитание, написа " Телеграф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР