Самоделно взривно устройство е избухнало в двора на къща в

...
Самоделно взривно устройство е избухнало в двора на къща в
Коментари Харесай

Втора бомба гръмна в двора на известен адвокат в Монтана

Самоделно взривно устройство е избухнало в двора на къща в монтанското село Войници, оповестиха от Окръжната прокуратура в Монтана.

Имотът е благосъстоятелност на известния юрист Красимир Босев, чийто гараж също бе взривен преди 3 години.

Около 16:50 часа в сряда в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана е получен сигнал за сложена самоделна бомба на портата на парцела на юриста.

При идването на място полицейските чиновници са установили, че взривното устройство е задействано. Няма потърпевши хора. Нанесени са материални вреди, чиято стойност се обяснява.

Извършен е оглед на местопроизшествието в наличие на чиновници на " Специализиран отряд за битка с тероризма ". Иззети са елементи от взривното устройство.

Работата по делото продължава, като следва назначение на експертизи и оперативна работа по търсене на причинителя.

Това е вторият атентат против юрист Красимир Босев. На 7 октомври 2019 година гърмеж избухна в гаража му в жилищна кооперация в Монтана, като изпепели паркирания вътре джип, мазета прозорците на целия блок и нанесе вреди за общо над 120 000 лв..

Преди година Окръжният съд в Монтана осъди причинителя - 57-годишния Цветан Василев, на 8 години затвор при първичен непоколебим режим.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР