Самоделна бомба с болтове е била взривена в центъра на

...
Самоделна бомба с болтове е била взривена в центъра на
Коментари Харесай

Взривиха бомба с болтове насред центъра на Враца

Самоделна бомба с болтове е била взривена в центъра на Враца. Това се е случило в неделя по здрач. Информацията за гърмежа обаче не е била оповестена в осведомителния бюлетин на полицията, твърди BulNews.bg.

В неделя на площад „ Родина “ очевидно пийнал юноша е взривил две самоделни бомби. Първата е гръмнала към 17 часа на метри от павилиона за пилета на грил. Самоделката обаче не нанесла вреди. Второто взривно устройство е хвърлено на същото място, само че два часа по-късно. Бомбата била цялостна с болтове, които се разпръснали по улиците „ Кръстьо Българията “ и „ Иванчо Цветков “. Според очевидци двата гърмежа били доста мощни и отекнали на площада.



При втория един от болтовете уцелил 5-годишно дете в рамото. То обаче извадило шанс, тъй като металът не съумял да пробие якето и меките тъкани, и детето се разминало единствено със съществено наблягане. Металните предмети и болтовете от бомбата ни бяха предоставени от очевидец на случая. Той ги събрал като доказателство за полицията.



Свидетели на случилото се незабавно алармирали на органите на реда и на мястото неотложно дошъл дежурен екип, който разпитал младежа.

Експерти по гърмежите обясниха, че сходни бомби се вършат за нанасяне на повече провали. Засега не е ясно каква е била задачата на врачанина, хвърлял самоделките. Опасността да пострадат доста хора обаче е била огромна, тъй като площадът е в центъра на града и е доста многолюден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР