Самочувствието ни е отражение на начина, по който оценяваме себе

...
Самочувствието ни е отражение на начина, по който оценяваме себе
Коментари Харесай

9 неща, които не трябва да влияят на самочувствието ви

Самочувствието ни е отражение на метода, по който оценяваме себе си. То не би трябвало да зависи от това, което другите мислят за нас, само че има отношение към метода ни на живот.
Ето кои са факторите, на които не би трябвало да обръщате внимание, защото те не трябва да въздействат на самочувствието ви.
1. Вашите достижения
Когато постигнете дадена цел, приятното чувство за победа е несравнимо. Но нито достиженията, нито неуспехите ви би трябвало да са определящи за вашето самочувствие.
Вие сте постигнали това, което желаете. Но да базирате цялото си самочувствие на вашите достижения е като да построите къща на нестабилна основа. Ще би трябвало непрекъснато да имате триумф, с цел да се чувствате добре.
2. Вашата работа
Без значение каква е работата ви и какъв брой доста я обичате (или мразите), тя не ви дефинира като човек.
3. Вашите почитатели в обществени медии
Не позволявайте да се окажете подвластни от този фактор. Това, че нямате един милион почитатели по никакъв метод не трябва да се отразява на самочувствието ви.
4. Вашата възраст
Говорейки за вашата възраст, запомнете че тя е просто число. Някои хора могат да кажат, че сте прекомерно млади или прекомерно остарели. Не се принизявайте с възрастта, а бъдете себе си.
5. Вашият външен тип
Ако желаете да измененията външния си тип, направете го. Но знайте, че красивото тяло и красивото лице не са непрекъсната големина. Косопадът, бръчките и стареенето могат да бъдат пагубни за човек, чието самочувствие зависи от външния му тип.
6. Другите хора
Не се сравнявайте с близките. Всички караме с друга скорост и не трябва да се укорявате и подценявате поради това.
7. Броят другари, които имате
 Как да си възвърнеш изгубеното самочувствие? Как да си възвърнеш изгубеното самочувствие?
Какво е самочувствието? Увереността или самочувствието значи да се чувствате уверени в себе си и гениите си, не по нахален, а п...
Колкото повече другари, толкоз по-забавно. Понякога е по този начин. Но без значение дали имате доста другари или малко на брой, значимо е по какъв начин се отнасяте един към различен и дали можете да разчитате на тях в сложни моменти.
8. Вашето фамилно състояние
Вие сте сами? Това не значи, че не сте почтени за обич или фамилно благополучие - това значи, че в този момент работите върху себе си и изграждате живота си. В момента би трябвало да се концентрирайте върху това да обичате себе си и любовта ще пристигна в подобаващия миг. 
9. Парите ви (или неналичието им)
Независимо дали сте милиардер или имате малко пари, средствата, с които разполагате, не дефинират цената ви. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР