Самобитно представление ще се състоя тази вечер в рамките на

...
Самобитно представление ще се състоя тази вечер в рамките на
Коментари Харесай

Театър играе историята на зрителя

Самобитно зрелище ще се състоя довечера в границите на феста „ Театър на отговорността 2019 “. Спектакълът на трупата „ Тук и в този момент “ ще стартира в 18,30 часа в Младежки център-Пловдив.

Playback театърът, който ще показват, е импровизационен спектакъл. В него артистите играят историите на хората от публиката. Всичко на сцената е непринудено - разговорът, изиграването, музиката. Осъществява се от 5 - 8 души екип: диригент, музикант(и), артисти. Нужно е малко пространство, не е належащо да има сцена, а всичко, което би трябвало за реализирането му, са столове и една окачалка.

Това е прекарване, което не може да бъде разказано, тъй като всяко зрелище е неповторимо и всеки фен го претърпява самостоятелно. В представлението ще вземат участие актьорите Васил Спасов и Пламен Петков и музикантът Константин Кучев. Диригент на спектакъла е Цвета Балийска.

Трупата „ Тук и в този момент “ е учредена от Цвета Балийска - актриса, учител, психодраматист и фасилитатор. Тя е и първият представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам. Театърът има над 200 представления на разнообразни места в София и страната пред многочислена аудитория.

Участва в голям брой фестивали, конференции и конгреси. През 2017 година се навършват 42 години от основаването на Playback театъра.

Театър на отговорността е план, целящ да развие самостоятелна интернационална, театрална платформа. Той сплотява създатели към концепциите и задачите на обществено ангажирания спектакъл под разнообразни театрални форми - стандартен спектакъл, пърформанс, клоунада, акция, апаратура и други
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР