Само заради едно просто решение вече два месеца в една

...
Само заради едно просто решение вече два месеца в една
Коментари Харесай

Елементарно, Уотсън: евтини колчета спасяват животи в Кресненското дефиле

Само поради едно просто решение към този момент два месеца в една от най-смъртоносните отсечки у нас - Кресненското дефиле, тежки произшествия няма.

Както и Клуб Z писа, в средата на пътното платно по трасето към Гърция в началото на юли бяха инсталирани колчета, които попречват напълно изпреварването в 17-километров участък.

И пътят, който лиши толкоз доста животи през годините, внезапно стана спокоен и безавариен, сочи репортаж на Нова тв от тази заран.

В дефилето сега единственото неодобрение на водачите е против ограничаването на скоростта. Допустимите 50 км/ч на хората зад кормилото им се костват прекомерно малко за пътния сектор, сподели медията.

Колчетата в дефилето обаче се оказват добър другар на водача - и много на ниска цена за реализация! Те подсигуряват, че кола в насрещното надали ще изскочи

Въпреки това, става известно, нарушители от време на време има. Колкото и необикновено да звучи, имало водачи, които слаломирали в дефилето.

Коловете обаче са гумени, не се чупят и не могат да причинят злополука.

Шофьорите упорстват още и за работещи ограничения против падащите камъни и земни маси в дефилето. Според пътуващите има какво да се желае в обезопасяването на скатовете над пътя.

А сполучливо обезопасното дефиле единствено удостоверява, че постоянно пътната сигурност е комплекс от ограничения - не са отговорни единствено водачите, а и пътищата, и колите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР