Само за военни действия ли ще се използва армията или,

...
Само за военни действия ли ще се използва армията или,
Коментари Харесай

Експерт: КСНС не каза каква отбрана е целта ни

Само за военни дейности ли ще се употребява армията или, както виждаме към този момент, и взаимно с Министерство на вътрешните работи в защита на границата, в антитерористични действия, в залавяне на рискови нарушители. Това съобщи по БНР Йордан Божилов – ръководител на Софийския конгрес за сигурност.

По думите му, тези неща към момента не са намерили решение и занапред ще се дискутират.

Какво реши КСНС за общата европейска защита и България >>

Това съвещание на КСНС не създаде някакви вести, с изключение на тази, че представителите на другите партии са се обединили към няколко основни послания. Това, че България би трябвало да работи интензивно за европейската защита, че би трябвало да се създадат дълготрайни проекти за модернизацията на армията и че би трябвало да работим за консолидираното на Западните Балкани, заключи специалистът.

В документа, който беше показан – мнението на Консултативния съвет, я няма тази конкретика, която бихме очаквали, а точно към каква тъкмо европейска защита България ще се стреми и като ръководител на Европейски Съюз ще отстоява, означи Божилов.

Интересът на България е да се развива мощна и всеобхватна европейска защита, защото ние сме на границата на Европейски Съюз и на процедура изпитваме най-сериозно комбиниране на опасности и закани, заключи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР