Само за седмица в Изгрев започнахме строителство на нова самостоятелна

...
Само за седмица в Изгрев започнахме строителство на нова самостоятелна
Коментари Харесай

Д-р Делян Георгиев: За седмица в "Изгрев" започнахме строителство на нова ясла и крило към 23-та ДГ "Здраве" за още 75 деца

Само за седмица в " Изгрев " започнахме строителство на нова независима детска ясла за 6 групи и в допълнение крило към 23-та Детска градина " Здраве " с места за още 75 деца. Това съобщи кметът на региона от Българска социалистическа партия доктор Делян Георгиев, откакто направи втората първа копка в границите на 3 дни. На формалното разкриване на градежа на новото крило към 23-та Детска градина участваха ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков и неговият заместител в Изпълнителното бюро и общински консултант Иван Пешев. Първа копка дружно с доктор Делян Георгиев направи и кметът на София Йорданка Фандъкова.
" Доказахме, че когато има предпочитание, подготвеност и твърдоглав труд в името на хората, няма невъзможни неща, сподели доктор Георгиев. - В регион " Изгрев " е най-мащабното уголемение на детски градини в София. То е плод на напъните на нашата община и е доказателство, че можем да реализираме доста, работейки с хъс и разум. А десетките политици, общественици, шефове и жители, които бяха посетители на този наш празник, свидетелстват за високата оценка, която заслужават чиновниците от районната администрация на " Изгрев ". Д-р Делян Георгиев даде обещание новото крило за спомагателни 3 групи в 23-та Детска градина " Здраве " да бъде изцяло готово и да проработи при започване на идната образователна година. " С моя екип направихме съществено изследване какво и къде в " Изгрев " може да бъде направено, с цел да увеличим броя на местата в яслите и детските градини, сподели той. - Реално всички съществуващи, без една, ще бъдат разширени. Ще построим и две напълно нови. За 23-та Детска градина " Здраве " спомагателното крило, което ще изградим, е максимумът за този терен. Тя е забавна с това, че е павилионна, т.е. - има няколко здания. И е единствената детска градина, открита персонално от Тодор Живков ". Иван Таков, който е заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет в СОС, добави, че регион " Изгрев " попада в капиталовата стратегия на Столична община с 5 обекта. " Три от тях са разширения на съществуващи обекти, а две са изцяло нови строителства - на яслата за 150 деца, чието осъществяване стартира преди два дни, и на огромна детска градина за 15 групи, изясни той. - Имотите и за двете нови строителства са получени от Столична община, с помощта на упоритата и систематична работа на доктор Делян Георгиев. Единият терен е от министерство на външните работи, а другият - от това на превоза ". След публично направената първа копка, шефът на градината Милена Митова и доктор Делян Георгиев демонстрираха на кмета Йорданка Фандъкова и на Иван Таков изискванията, в които се грижат за децата. " Това е единствената детска градина в регион " Изгрев ", която не е ремонтирана от вътрешната страна, изясни доктор Георгиев. - Кметът Фандъкова даде обещание пред нас, че ще бъде изработен повсеместен ремонт. Видя с очите си какво е положението и на кухненските, и на санитарните пространства. Сега моята задача е оптимално бързо да провеждам изследване какво е належащо да бъде ремонтирано и да направя остойностяване. За две седмици ще съм подготвен и ще й предам всичко. Ще упорствам за този ремонт, до момента в който не го изпълним. След като го създадем, ще мога умерено да кажа, че на 100% сме решили казуса с материалната база на детските градини на територията на нашия регион ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР