Само за седмица смъртността от COVID-19 скочи с 53%. Това

...
Само за седмица смъртността от COVID-19 скочи с 53%. Това
Коментари Харесай

Ген. Венцислав Мутафчийски: Само за седмица смъртността от COVID-19 скочи с 53%

Само за седмица смъртността от COVID-19 скочи с 53%. Това е тревожна наклонност. За това предизвести шефът на ВМА и ръководител на Националния действен щаб (НОЩ) ген. Венцислав Мутафчийски по време на постоянния брифинг в Министерски съвет.

Той напомни, че здравните управляващи се намират на ръба на своя потенциал. Затова е нужно да се вземат ограничения или рискуваме всичко да рухне.

При предходните талази от пандемията се забелязвала забавна наклонност, че в едно семейство е имало до един - двама инфектирани, а в този момент при английската разновидност на ковид всички членове от фамилията са инфектирани, означи ген. Венцислав Мутафчийски.

Не, не вървят нещата в вярна посока и би трябвало да се вземат ограничения. Медицинският потенциал ще бъде привършен доста бързо. В такава обстановка е значимо медицинският запас, с който разполага страната. Много хора няма да получат съответна медицински грижа. За това предизвести ръководителят на НОЩ.

Сега имаме опция да забележим каква пролет си спестихме предходната година. Казвам го с голямо страдание.

Мутафчийски даде и данни от параленост на база две седмици: 38% е повишаването на случаите, а при смъртността тя е с 53% - "много стръмно повишаване на кривата ". Това е мощно тревожно, съобщи Мутафчийски и акцентира, че се намираме в експоненциално повишаване на случаите от най-малко две седмици. 6395 случая в болница с повишаване от 12% от предходната седмица и 11.3% повишаването на интензивните случаи.

Като тръгвал към Министерски съвет във ВМА: 5 свободни кревати, при открити нови две отделения предходната седмица, и трима чакащи в незабавното поделение. "Докато се върна от брифинга тези свободни кревати няма да ги има ", съобщи Мутафчийски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР