Само за последното денонощие Русия регистрира ръст от 7.7% на

...
Само за последното денонощие Русия регистрира ръст от 7.7% на
Коментари Харесай

7,7% ръст на новозаразени с COVID-19 руснаци, до 87 147

Само за последното денонощие Русия записва растеж от 7.7% на новите случаи на коронавирусна зараза. Новите регистрирани случаи са 6 190 до сбор на инфектираните в Русия 87 147.

При 43.4% от новите пациенти няма клинични прояви на болестта.

По данни на Оперативния щат до този миг 2 871 души за излекувани. По публични данни броят на умрелите пациенти, открити с COVID-19, доближава до 794 при 50 смъртни случая за последното денонощие.

Най-голямото огнище на ковид остава столицата Москва, където за последното денонощие, макар ограниченията на управляващите, са регистрирани 2 871 нови носители на COVID-19. С последните случаи болните в Москва са 45 351.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков предвижда излизане на платото за разпространяване на инфекцията в Русия в средата на май месец и едвам през юни месец облекчение на обстановката. В изявление за изданието " Аргументи и обстоятелства " Песков, че едвам след половин месец ще може да се усети понижаване на актуалната натегнатост, а по никакъв метод не може да се каже какъв брой дълго ще продължи всичко.

Данните, по които Русия предвижда, се базират на пик от месец и половина в Испания и Италия. Така може да се чака, че едвам при започване на лятото, ще стане по-леко, изяснява Дмитрий Песков. След това, по думите му, доста съществено ще би трябвало да се работи, с цел да се минимизират следствията от пандемията върху живота и стопанската система.

Това може да бъде нелек интервал и ние би трябвало да вложим доста старания, декларира прессекретарят Песков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР