Само за последните шест седмици ЕС е изнесъл 41 млн.

...
Само за последните шест седмици ЕС е изнесъл 41 млн.
Коментари Харесай

Само за шест седмици: 41 милиона ваксини срещу коронавирус изнесени от Евросъюза

Само за последните шест седмици Европейски Съюз е изнесъл 41 млн. дози ваксина към 33 страни. Това заяви ръководителят на, представена от.
“Това демонстрира, че Европа се пробва да накара интернационалното съдействие да работи, без значение дали го вършим посредством финансирането на COVAX - ние сме най-големият донор - или посредством експорт за други страни. Но отворените пътища се движат и в двете направления. Ето за какво би трябвало да подсигуряваме, че има “реципрочност ” и “пропорционалност ”, безапелационна бе Урсула фон дер Лайен. Тя разясни, че може да се наложи да бъде стеснен износът към страни, които създават такива препарати.
 Брюксел прикани: Държавите от Евросъюза да употребяват всяка получена доза ваксина против ковид Брюксел прикани: Държавите от Евросъюза да употребяват всяка получена доза ваксина против ковид
" Призоваваме страните от Европейския съюз да употребяват всички дози ваксини против коронавирус, с които разполагат ". Това съобщи през днешния ден еврокомис...
Мярката може да засегне и тези страни, където броят на имунизираните е по-голям от тези в Европейски Съюз. “Ако обстановката не се промени, ще би трябвало да обмислим по какъв начин да създадем износа за страните - производителки на ваксини, подвластен от тяхното равнище на отвореност ”, добави шефката на Европейска комисия. Фон дер Лайен посочи, че със Съединени американски щати свободно се обменят ваксини и първични материали за тяхното произвеждане.
" Досега Европейски Съюз е изнесъл към Англия 10 млн. дози ваксина, насочваме покана за взаимност ", уточни тя. По думите ѝ в Европейски Съюз се следи надигане на трета епидемиологична вълна и това в допълнение покачва потребността от ускорено имунизиране.
“Пфайзер ” и “Модерна ” извършват договорите си с Европейска комисия и до края на първото тримесечие се чака от първия производител да бъдат доставени 66 млн. дози, а от втория - 10 млн. За страдание при “АстраЗенека ” следим по-малко от предстоящите количества на произвеждане и доставка, това забавя европейската акция, уточни тя. “Искаме надеждни доставки на ваксини, желаеме да забележим увеличение на договорите, взаимност и пропорция в износа. И ние сме подготвени да използваме какъвто и да е инструмент, с цел да го реализираме. Става дума за гарантиране, че Европа ще получи справедливия си дял ”.
В същото време имунизацията в Германия се трансформира в злополука. Началото на процеса се бави поради администрация и все по-ниското доверие на жителите в страната, а това коства животи, споделя документален филм на немската телевизия RTL. Американските медии също се озадачиха от бавния прогрес на немската имунизация, както и от неналичието на проби за новите варианти на вируса.
 Европейска комисия е съгласна с условията на страните имунизациите да се разпределят транспарантно Европейска комисия е съгласна с условията на страните имунизациите да се разпределят транспарантно
Европейската комисия (ЕК) е съгласна с условията на някои страни от Европейския съюз (ЕС) да популяризират ваксини сред европейск...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР