Само за първите пет месеца на тази година у нас

...
Само за първите пет месеца на тази година у нас
Коментари Харесай

Евростат: 25 души са се удавили у нас само за пет месеца

Само за първите пет месеца на тази година у нас са се удавили 25 души. Това сочат данните от разбор на Евростат.

Регистрирани са приблизително по два случая на гибел от удавяне на 100 000 души население. През 2018 година е имало към 140 случая на гибел от удавяне.
22-годишен мъж се удави на Аркутино Инцидентът е станал към 6:15 ч. тази заран
Трите съществени аргументи са непознаването на заплахите при къпане и плуване, неумението да се излезе от рискови обстановки, както и незнанието да се помогне на човек, който се дави.

Рискови фактори, с които наложително би трябвало да се съобразяваме при влизането във вода, са възбрана на алкохол и опиати при къпане и плуване. Според специалистите и в двата случая хората губят действителна визия за заплахите и надценяват личните си сили и благоприятни условия.
16-годишно момче се удави в Слънчев бряг Поредна жертва на морето от началото на сезона
Категорична е и възбраната за плуване и къпане след щедро хранен. В сходна обстановка охлаждането на тялото и налягането на водата върху стомаха могат да провокират прилошаване, повръщане и даже загуба на схващане.

Мозъкът е най-уязвимия орган в организма във връзка с кислорода и може да оцелее най-вече към 4 минути преди да се появят необратими вреди, споделят специалистите.
Намериха тялото на момичето, изчезнало в морето във Варна То е открито на към 600 метра на север от мястото, където изчезна
Анализът регистрира още, че мъжете у нас се давят три пъти повече от дамите. Най-уязвими остават децата. По данни на БЧК през последните пет години са се удавили сред 10 и 16 деца. Пикът на съдбовни произшествия е бил през 2008 година - 32 удавени деца, както и през 2012 година - 22.

Сред държавите-членки на Европейски Съюз най-вече случаи на удавяния има в Литва, Латвия, Естония, Исландия и Словакия, а минимум – в Италия, Малта, Португалия, Дания, Испания и Швеция.

В съвсем всички страни смъртността е била по-висока измежду мъжете, в сравнение с измежду дамите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР