Само за първите осем месеца Кипър успя да постигне целта

...
Само за първите осем месеца Кипър успя да постигне целта
Коментари Харесай

Кипър успя да постигне целта си през тази година да има повече туристи от 2021 г.

Само за първите осем месеца Кипър съумя да реализира задачата си през тази година да има повече туристи от 2021 година и стартира подготовката си за " сложна " 2023 година, заяви заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос, цитирина от БНР.

Над 2,1 млн. туристически пристигания в Кипър от януари до август регистрира Статистическата работа. Броят им е повече от записаните съвсем 2 млн. визити за цялата 2021 година, само че към момента е към 80% от равнището на най-силната за кипърския туризъм предпандемичната 2019 година

" Резултатът разрешава в оставащите месеци на годината кипърската туристическа промишленост да направи още един подтик за привличане на повече посетители ", разяснява заместник-министърът на туризма Пердиос.

Рекорд слага Франция, пристигналите от която в Кипър до момента са двойно повече спрямо цялата 2019 година.

Значително нарастване има общо от дестинациите от Евросъюза. От тях са 40% от тазгодишните туристически визити, което е растеж от 22% по отношение на 2019-а.

Кипър ще разчита на европейските пазари за увеличение на туристическия поток и през 2023 година, сподели заместник-министър Пердиос. Годината се обрисува да бъде сложна поради продължаващата война в Украйна, инфлацията, високите енергийни разноски и понижената покупателната дарба на туристите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР