Само за осем години китайските корабостроители са успели да построят,

...
Само за осем години китайските корабостроители са успели да построят,
Коментари Харесай

Китай въобще не си поплюва! Поднебесната построи 83 военни кораба само за 8 години

Само за осем години китайските корабостроители са съумели да построят, изпитат и пуснат на вода 83 бойни кораба, оповестява The Print. Експертите предвиждат, че към 2025 година Китай ще има най-многочислените военноморски сили в света, изпреварвайки даже водача в листата – Военноморски сили на Съединени американски щати.   Според задграничните специалисти, тези темпове китайските корабостроители са съумели да реализират с помощта на високата просвета на организация на труда. Експерт в областта на военноморския флот Винаяк Бхат отбелязва, че думата „ празник “ при китайските промишленици не съществува. Всичките линии, отговарящи за строителството на военните съдове, работят на три смени по осем часа.

По подобен метод, съгласно Бхат, работят и конструкторските бюра, чиито експерти денонощно се трудят, с цел да усъвършенстват към този момент съществуващите кораби и да създават нови перспективни.

По данни на специалиста, единствено в корабостроителницата JNCX през декември по едно и също време са били достроени и осъвременени 16 бойни кораба. Специалистите означават, че високите темпове на произвеждане Китай ще успее да резервира през идните 30 години.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР