Само за няколко месеца качеството на въздуха в Пловдив ще

...
Само за няколко месеца качеството на въздуха в Пловдив ще
Коментари Харесай

Качеството на въздуха в Пловдив ще се подобри с 40 на сто, ако трафикът в центъра се разтовари с поне 25 %

Само за няколко месеца качеството на въздуха в Пловдив ще се усъвършенства с 40 на 100, а трафикът в централната градска част ще се разтовари с 25 на 100 и в случай че бъдат въведени зоните с ниски излъчвания. Това излиза наяве от поръчаното от общината изследване, което ръководителят на Управителния съвет на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова и инж. Ангел Попов показаха през заместник-кметовете по превоз Тодор Чонов и по екология Анести Тимчев.

Наблюдението върху придвижването на коли съгласно тяхната екологична група и видгориво е извършено на кръстовищата на булевардите „ Васил Априлов “ и „ Пещерско шосе “ и булевардите „ Цар Борис III Обединител “ и „ Шести септември “.

Около 25 % са доста старите коли, които са рискови за околната среда, до момента в който електрическите автомобили и хибридите са едвам 0,5 %. Над 45 на 100 са дизеловите коли, а по-малко от половината са Евро 5 и 6.

Тодор Чонов означи, че посочените местоположения не са инцидентно определени, а са по периферията на тази бъдеща зона за ниски излъчвания, която към този момент е утвърдена от Общинския съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР