Само за няколко години йога учителят Садхгуру се превърна в

...
Само за няколко години йога учителят Садхгуру се превърна в
Коментари Харесай

Гуру, следвано от Уил Смит, се обърна към отчаяните за луксозен живот

Само за няколко години йога учителят Садхгуру се трансформира в звезда в обществените мрежи. Той има над 8,6 милиона почитатели в Instagram и 3,9 милиона в Twitter. Причината за известността му се крие във философията му да се усеща постоянно благословен, допълвайки, че неговата настройка на мислене може да промени нашето усещане за потребността от първокласен метод на живот.

Ако бъркате метода си на живот със самия живот, постоянно ще страдате, защото все ще се откри някой, който има по-добър метод на живот от вас. По-екстравагантен, по-динамичен или нещо друго. Това ще ви карате да се чувствате по-незначителен от него. Затова животът е по-голям, методът на живот е без значение, споделя Садхгуру.

Мислителят счита, че доста хора бъркат двете понятия.

Важно е да осъзнаете, че методът на живот на всеки може да се трансформира понякога и той постоянно не предстои на надзор, добавя той.

Няма значение какъв е методът на живот. Животът е най-ценното нещо, с което разполагате. Той е единственото, което имате. Дали носите фешън облекла или дрипи, не е значимо. От значение е дали сте щастливи, споделя още Садхгуру.

Един от най-важните уроци на йога учителя е да откопчите щастието от лукса и благосъстоянието. Затова постоянно го повтаря.

Миналата година Садхгуру показа размишленията си в пост в Twitter. Той написа: “хората са отдадени на своя метод на живот, не на своя живот. Щом сте отдадени на своя метод на живот, ставате плебей на парите, които печелите ”.

 

People are dedicated to their lifestyle, not to their life. Once you are dedicated to your lifestyle, you get enslaved to how much you earn. #SadhguruQuotespic.twitter.com/o0iqTPHmvf
— Sadhguru (@SadhguruJV) April 6, 2021
 

Философията на Садхгуру за самодоволство и задоволство го защищава също по този начин от отрицателния резултат на неуспеха, написа CNBC.

Индиецът споделя, че доста пъти през живота си се е провалял, защото това не му носи страдалчество.

Някои неща вършим добре, други - не толкоз добре, само че аз съм същият от вътрешната страна, споделя той.

Аз постоянно съм благополучен, акцентира Садхгуру, допълвайки, че той взема решение какъв да бъде вътрешният му свят не по отношение на това какво прави, не даже и по отношение на какви са резултатите.

Милиони следват ученията на Садхгуру

64-годишният мъж, прочут още като Джагадиш „ Джаги “ Васудев, стартира да преподава йога в Индия преди 40 години. Оттогава насетне е привлякъл милиони почитатели от целия свят.

 

The only way to get in touch with reality is to pay attention without making conclusions. #SadhguruQuotespic.twitter.com/walFYSNDDJ
— Sadhguru (@SadhguruJV) August 25, 2022
 

Те се обръщат към него за упътвания в духовния живот, медитация и така наречен “царство на мистицизма. Тази идея е обвързвана с античната йогистка концепция за “третото око ”, което дава по-добро усещане и осъзнатост от физически забележимото.

Сред почитателите на Садхгуру са артистът Уил Смит и футболната звезда Том Брейди.

Гуруто споделя, че ученията и философията му се основан напълно на неговото схващане за “част от живота ”, само че някои почитатели считат, че той приказва за тях. Садхгуру отвръща, че това се дължи на обстоятелството, че всеки човек е построен по един и същи метод.

 

Do not worry about setting goals for yourself – just see how to constantly grow. All that is needed is relentless striving to be a full-fledged life. #SadhguruQuotespic.twitter.com/i85uIivokK
— Sadhguru (@SadhguruJV) August 24, 2022
 

За благополучие, всяко късче живот, и цялата галактика по някакъв метод, е имитация на един и същи дизайн.

Нищо няма смисъл

Във философията на Садхгуру ще откриете и мисълта, че “няма смисъл в нищо във вселената ”. Той има вяра, че търсенето на смисъл не е обвързвано с преживяването на живота.

„ Ако изживеете живота подобен, какъвто е, в миг на наслада, в миг на обич, в миг на екстатични прекарвания, вие не търсите смисъл ”, изяснява учителят.

Той споделя, че търсим смисъл, единствено когато сме депресирани и нещастни.

Така че в никакъв случай не диря смисъл, тъй като съм благословен от самото начало, прибавя Садхгуру.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР