Само за наличие на антитела не се издава сертификат в

...
Само за наличие на антитела не се издава сертификат в
Коментари Харесай

Проф. Александрова: В Европа не се издава сертификат само при наличие на антитела

Само за съществуване на антитела не се издава документ в Европа. Това сподели вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова по Nowa News.

Според нея зелените документи са потвърдили, че работят в цяла Европа, само че у нас към момента има доста хора, жертви на дезинформацията. " Трябва да сме добре осведомени и виновни. Само имунизациите дават гаранция за скритите рискове, които има от вируса COVID-19 ", добави тя.

Специалистът обясни, че съществуването на антитела при преболедуване не дават цялостна сигурност, а в най-голяма сигурност са преболедували и имунизираните, като рекомендацията е имунизацията да се случи сред три и шест месеца след преболедуването, въпреки и това да не е императивно.

Относно гибел на пациенти, макар преболедуване и имунизация, проф. Александрова съобщи, че съвсем всички са имали съществени съпътстващи болести. Тя напомни, че се предлага трета доза за всички с отслабена имунна система точно заради тази причина.

За третата доза проф. Радостина Александрова сподели, че към този момент е дадена зелена светлина да се смесват имунизациите, в случай че първата и втората са били разнообразни от Moderna или Janssen.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР