Само за месец около десет кражби във ВарнаНе го притесняват

...
Само за месец около десет кражби във ВарнаНе го притесняват
Коментари Харесай

Издирват Жоро Бенката за серия обири

Само за месец към 10 обири във Варна
Не го тормозят охранителните камери, не крие лицето си при ударите

Използва единствено отвертка, отмъква оборота

Полицията във Варна търси апаш, който единствено за месец е направил към 10 обира в разнообразни заведения и магазини. Апашът, прочут като Жоро Бенката, употребявал единствено отвертка при ударите си. С нея разбивал входните порти на обектите, влизал вътре и бързо намирал касите, от които задигал оборотите. Другият му метод е да влиза измежду бял ден и непосредствено да нападна местата, където има пари.



33-годишният мъж не поставя никакви старания да си крие лицето при обирите - не употребява очила, качулка или маска и лицето му е снимано от няколко охранителни камери. Въпреки това той към момента не е хванат. “Този причинител е много дръзновен и безочлив. Използва отвертка. Свободно се разхожда, пуши цигари пред заведението. Може би трябваше кафенце да му направим”, възмущава се Петър Петров, притежател на бар.

“Предимно взима пари, телефони и портативни компютри. По последни данни не обитава на непрекъснатия си адрес. Посещават се места, на които последно е засичан”, сподели контрольор Стоян Енев от “Криминална полиция” във Второ РУ-Варна. Според осведомени до момента против апаша има седем досъдебни производства. В момента Жоро Бенката е разгласен за национално търсене и се чака скоро да бъде задържан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР