Само за месец април Община Троян е събрала с 800

...
Само за месец април Община Троян е събрала с 800
Коментари Харесай

Общините закъсаха, искат помощ от държавата

Само за месец април Община Троян е събрала с 800 000 лв. по-малко спрямо април предходната година от локални налози и такси и неданъчни доходи поради рецесията от ковид.
Кметът Донка Михайлова уточни, че от Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) стартират диалози с парламентарните групи за предприемане на ограничения за подкрепяне на българските общини, които са в тежко положение поради рецесията.
Донка Михайлова разясни, че община Троян, която е една от най-стабилните в страната във финансово отношение, към този момент изпитва съществени усложнения поради намалелите доходи в бюджета.
" Това е една сензитивна част от приходите, които събираме в границите на една година, и ние също сме в усложнение. Има действителна заплаха редица български общини да не могат да реализират съществени комунални действия ", предизвести тя.
Михайлова добави, че от Националното съдружие на общините имат съответни оферти към страната за излаз от тежката обстановка.
" Авансово да ни бъде преведена целевата дотация. Да ни бъде предоставена опция за безлихвени заеми, по този начин както се предлага на бизнеса ", предложи градоначалникът.
От сдружението оферират и " топене " на блокираните в общинските бюджети средства. " Които биха могли да се раздвижат и да се употребяват в тези тежки интервали ", посочи Михайлова.
Общините упорстват и за промени при потреблението на средства по някои оперативни стратегии, от които сега не могат да се възползват част от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР