Само за месец 2000 граждани са поискали да ограничат достъпа

...
Само за месец 2000 граждани са поискали да ограничат достъпа
Коментари Харесай

Списъкът на хазартно уязвимите лица у нас се увеличава. Близо 36 000 са вписаните

Само за месец 2000 жители са поискали да лимитират достъпа си до хазартни игри. Над 8100 са декларирали желанието си от началото на годината , а от обновяване на регистъра през 2022 година до момента вписаните в него са съвсем 36 000 души .

След двегодишно спиране, Национална агенция за приходите възобнови поддържането на листата с хора, които считат, че имат или биха могли да развият хазартна взаимозависимост. Регистърът не е обществен , като достъп до него имат единствено стеснен брой чиновници, избрани от изпълнителния шеф на организацията.

Организаторите на хазартни игри са задължени да не позволяват лица, вписани в листата. С цел да улесни бизнеса, Национална агенция за приходите внедри е-услуга , която дава опция за осъществяване на информация посредством пряк достъп. Чрез нея хазартните оператори могат да обменят информация директно и автоматизирано с приходната организация. Това става допустимо със софтуерен ключ /API ключ/, който реализира съгласуваност от вида „ система-система “ сред софтуерите на бизнеса и приходната институция.

Всеки, който счита, че не може да управлява времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за присъединяване в тях, може да подаде Искане за регистриране в регистъра . Документът може да се внесе на място в офис на Национална агенция за приходите или да се изпрати по имейл : [email protected], като в този случай би трябвало да е подписан с КЕП . В настояването има опция да се уточни съответен интервал, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР