Само за май страната ни ще плати 110 млн. лв.

...
Само за май страната ни ще плати 110 млн. лв.
Коментари Харесай

ГЕРБ изчисли: Плащаме 110 млн. лв. повече за газ през май

Само за май страната ни ще заплати 110 млн. лева повече за природен газ, демонстрират калкулации на ГЕРБ, които бяха оповестени на конференция през днешния ден. Средната цена по контракта с Газпром е 134.80 евро, а по новите с медиатори, цената ще бъде 182.55 евро за мегаватчас, разгласи някогашният министър на стопанската система Делян Добрев. Така, съгласно него, новата цена на синьото гориво ще бъде с 35.3 на 100 по-висока, в сравнение с до момента.

„ Ние още веднъж ще купуваме съветски природен газ, само че на по-висока цена. Правителството обслужва Путин за сметка на българските семейства и българския бизнес. Затъват всеки ден все по-дълбоко и по-дълбоко с изявленията си ”, уточни ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов, който още веднъж подлага на критика кабинета поради прекратените доставки от Газпром. Според водача на опозиционната партия потново ще купуваме съветски газ, само че през медиатори, което ще увеличи доста цената му. За доказателство той се базира на изявления в медиите, съгласно които единият от двамата снабдители „ МЕТ е компания с съветски корени ” и ще придвижва синьо гориво на газовия монополист.  

Другият спряган медиатор е гръцкият еквивалент на Булгаргаз – DEPA.

До този миг страната не е качила поръчка “купува ” на двете енергийни тържища – частната Българска енергийна комерсиална платформа и на държавната  Газов хъб „ Балкан ”, акцентира Делян Добрев. Неговият сътрудник – Теменужка Петкова добави, че снабдяването с газ е въпрос на национална сигурност и според Закона за енергетиката решенията за преустановяване на контракта с Русия и договарянията за търсене на различни източници е трябвало да минат през Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР