Само за коректните платци ще важи мораториум на кредитите. Изписан

...
Само за коректните платци ще важи мораториум на кредитите. Изписан
Коментари Харесай

Шефът на асоциацията на банките: Само за коректните платци ще важи мораториум на кредитите

Само за правилните платци ще важи мораториум на заемите. Изписан е реда за отсрочване на кредитни отговорности. Благодаря на екипа, който направиха безчет калкулации. Това сподели шефът на асоциацията на банките Петър Андронов по БТВ.
Редът, по който работихме, е в осъществяване на европейския регулатор. Рамката дава опция да посочим общи общоприети подходи за жители и компании с кредитни отговорности и тяхното обслужване. Това се прави, с цел да се мине по-лесно. Кредитните отговорности могат да почакат за известно време.

По отношение на кой се ползва. Банките работят с изрядни клиенти. Има и такива, които са имали проблеми преди епидемията. Сега се появи нова категория-надеждни, само че не по тяхна виновност ще изпитат усложнения. Към тях ние имаме рамка и предложение по какъв начин да работим с тях. Ще предложим отлагане и на лихви и главници. Може някой да заплаща единствено рента. Има разнообразни разновидности. Въпрос е на избор на клиента. Нека да се посочи докога това да бъде. Предвидили сме дълъг период. Става въпрос за правилните длъжници. До 30 юни всички хора и бизнес, които са изпитали усложнения, могат с техните банки да се спогодят. Става въпрос за период след 30 юни. Целият заем ще се удължи.

За постоянните платци не престават да заплащат, на тях не им се постанова да подписват нов погасителен проект. Надаваме се това да е огромната група от хора. Само за постоянните платци ще има пролонгация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР