Само за година в България загиналите в катастрофи са се

...
Само за година в България загиналите в катастрофи са се
Коментари Харесай

По данни на МВР: Област Пловдив е рекордьор по катастрофи, най-малко има в Пернишко

Само за година в България починалите в произшествия са се нараснали с над 20 души. Това демонстрират данните на Министерство на вътрешните работи, оповестени в портала за отворени данни на държавното управление, представени от Българска национална телевизия. Ако за интервала януари - юни 2021 година починалите на пътя са били 200 души, то броят им за същия интервал на 2022 година е 223.

Увеличава се и броят на злополуките.

Рекордьор в отрицателната статистика за тази година е област Пловдив, където са станали 342 пътно-транспортни катастрофи. В София те са единствено с 19 по-малко.

Област Варна е на трето място с 271 произшествия. Най-малко произшествия са се случили в област Перник (28), следвана от Смолян (35) и Видин (36).

Най-много се е усложнила обстановката в последната година в област Варна. Пътищата там стават все по-опасни, като съгласно данните точно в тази област има и максимален растеж на произшествията по отношение на 2021 година Броят им е скочил с 50.

Най-положителна е статистиката за област Перник, където от началото на тази година са регистрирани единствено 28 произшествия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР