Само за година жители на Княжево и Владая за пети

...
Само за година жители на Княжево и Владая за пети
Коментари Харесай

Княжевци и владайци блокираха за пети път Е-79 заради беззаконието на Софийска община


Само за година поданици на Княжево и Владая за пети блокираха Е-79 – това е митинг поради бездействието и беззаконието в Столична община.

Общественият превоз е под всякаква рецензия, а в час пик на такъвм просто не може да се разчита. Това сподели пред кореспондент на БГНЕС Любомир секулов, член на инициативния комитет за възстановяване качеството на публичния превоз за столичния квартал Княжево и за село Владая. Той и към 30 души сред 12.00 и 13.00 часа блокираха пътя Е-79 в символ на митинг на 10-я километър, директно до Александровски мост. „ Завели5 сме каузи против Столична община и ги печелим на всички равнища “, акцентира Любомир Секулов. Той сподели документ на Министерски съвет, трети подред, с който държавното управление припомня на Столичния общински съвет да си извърши отговорностите по закон.

„ Получава се по този начин, че сега СОС е над Министерски съвет – освен че не съблюдават закона, само че и нарушават правилата на държавността “, съобщи общественикът. От Столична община би трябвало да се съобразят освен с жителите на Княжево и Владая, само че и с тези над 2300 души, които фигуриратв подписката за възстановяване на публичния превоз.

„ Ние сега нямаме различен превоз. Това е главният ни проблем “, сподели Любомир секулов. „ Спряха ни маршрутките, имаме рейсове, които непрестанно аварират, а в този момент поради ремонтите трафикът се усили, заради което хората непрестанно закъсняват за работа, а учениците мъчно доближават до учебно заведение. “

Невъзможно е повече да се разчита на публичния превоз, считат княжевци и владайци. Те упорстват и за възобновяване на маршрутна линия 22.

Протестите ще продължат до очистване на казуса. Тъй като надали от Столична община ще реагират задоволително бързо и съответно, идващият митинг най-вероятно ще е идната седмица. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР