Само за едно денонощие вчера в жегите са пламнали над

...
Само за едно денонощие вчера в жегите са пламнали над
Коментари Харесай

МВР: Над 150 пожара в страната за денонощие

Само за едно денонощие през вчерашния ден в жегите са пламнали над 150 пожара, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. От " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " предизвестяват, че заплахата остава доста висока и през идващото денонощие.

В петък времето ще е още по-горещо, разгласен е оранжев код за високи температури в 6 области, където живакът ще доближи 38-39 градуса, а в останалите 22 области ще са 34-37 градуса, където кодът за заплаха е жълт.

Това значи, че през днешния ден има още повече условия за пораждане на горски пожари и подпалване на сухи треви.

През целия ден в четвъртък продължиха дейностите по гасенето на огромния пожар край бургаското село Изворище. Стихията се разви на фронт от над един километър и изпепели 700 дка горски насаждения.

В битката с пожара вземат участие 10 пожарни екипа, доброволци и техника от община Бургас, както и селскостопански машини от локални производители. Огънят е унищожил повече от 10 къщи, постройки и бараки, както и десетки фургони.

Продължи и гасенето на пожара, избухнал в сряда сутринта край пловдивското село Поповица. Огънят потегли от фуражните хранилища до кравефермата край селото.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР