Само за една седмица след обявяването на нова процедура по

...
Само за една седмица след обявяването на нова процедура по
Коментари Харесай

811 предприятия са кандидатствали за една седмица за финансиране на мерки за енергийна ефективност

Само за една седмица след оповестяването на нова процедура по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " за възстановяване на енергийна успеваемост 811 микро, дребни и междинни предприятия са кандидатствали за грантово финасиране по нея. Подадените планови оферти по новата мярка са за близо 84 млн. лева , оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа.

Общият бюджет на програмата е 136 млн. лева По процедурата ще бъдат подкрепени компании от преработващата индустрия - текстилни и шивашки, за произвеждане на самун, хлебни произведения, безалкохолни питиета, хартия, медикаменти, компютърна техника, за бутилиране на вода и други
 Министерството на нововъведенията дава над 136 млн. на компаниите за енергийна успеваемост
Министерството на нововъведенията дава над 136 млн. на компаниите за енергийна успеваемост

Още 41 милиона лв. пък ще бъдат изплатени за коронавирус помощи

Фирмите могат да получат сред 25 000 лева и 150 000 лева безплатна поддръжка . Едно от изискванията за кандидатстване е да имат 50% лично присъединяване във финансирането на плановете. Със средствата могат да се закупуват енергоспестяващи машини и уреди, както и да създадат съвременна изолираност на индустриалните си бази, с което да понижат разноските си за електрическа енергия, природен газ, течни горива и други енергоносители.

Подаването на плановете по процедурата ще продължи до 23 май 2022 година в това число. " Кандидатстването е оптимално улеснено за бизнеса ", твърди шефът на Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " към Министерството на нововъведенията и растежа Илияна Илиева. По думите й всички планове ще бъдат бързо оценени, като Комисията ще даде опция да бъдат отстранени всички грешки по плановите оферти и българските предприятията да получат финансиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР