Само за един ден Украйна успя да отстреля пет руски

...
Само за един ден Украйна успя да отстреля пет руски
Коментари Харесай

Най-тежкият ден за руската авиация: Бяха свалени 3 хеликоптера и бомбардировач и изтребител

Само за един ден Украйна съумя да отстреля пет съветски летателни апарата край границата си. Това са най-тежките авиационни загуби за Кремъл от началото на войната.

Три съветски хеликоптера, бомбардировач Су-34 и един изтребител Су-35 са били унищожени над съветския град Клинци в Брянска област на Русия, край границата с Украйна, съгласно Юрий Игнат, представител на военновъздушните сили на Украйна.

„ Врагът нападна Украйна от север. Имаше два хеликоптера, които образуваха преграда и придружаваха ударната група, Су-34 и Су-35, едни от най-новите им самолети “, сподели Игнат, добавяйки, че самолетите са се готвели да изстрелят управляеми ракети по украинските градове.

Загубата на четири от самолетите беше доказана и от шефа на „ Вагнер “ Евгений Пригожин, както и от западни военни анализатори въз основа на видео доказателства.

Това съставлява голям удар за съветските въздушни сили. Според анализатори водачите към този момент няма да бъдат уверени, че могат да летят безвредно в личното си въздушно пространство

Самолетите бяха част от тежка съветска въздушна бомбардировка на градове, в това число Тернопол – родния град на украинските състезатели на Евровизия, „ Творчи “ – до момента в който милиони гледаха музикалния конкурс.

Самолетите са били свалени в границите на 50 километра един от различен северно от украинската граница.

Руски военни блогъри разгласиха видеоклипове на самолетите, които се разрушават на земята и останките им, обхванати в пламъци.

Те споделиха, че девет членове на екипажа са били убити в „ голяма загуба за авиацията “

„ Не става дума единствено за самолетите, само че и за най-опитния личен състав, който не може да бъде сменен “, съобщи Readovka, всекидневен съветски боен канал в Telegram с близо два милиона клиенти.

Експерти споделиха, че видеото на „ високоенергийни “ ракети, удрящи самолета, допуска, че те са били изстреляни от инсталирана на транспортно средство система за изстрелване, преместена покрай границата, а не от портативна такава.

„ Това сигурно би била интервенция с висок риск с такава нищожна и скъпа система, само че това е едно от най-вероятните пояснения, които съм чувал “, на мнени е Джъстин Бронк, старши теоретичен помощник за въздушна мощност и военни технологии в Кралския институт.

Руското министерство на защитата съобщи, че неговите въздушни удари в събота са били ориентирани против доставени западни оръжия. Ударени са хранилища в Тернопол, ранени са двама души.

„ Нашият роден град… беше бомбардиран от Русия, до момента в който ние пеехме на сцената на Евровизия за нашите стоманени сърца, неукротимостта и волята “,

написа в Instagram украинското електро-поп дуо „ Творчи “. Те посветиха осъществяването си на „ всички градове на Украйна, които се обстрелват всеки ден “.

Кремъл също по този начин твърди, че украинските самолети са изстреляли за първи път доставени от Англия крилати ракети Storm Shadow с огромен обхват, унищожавайки два промишлени обекта в следения от Русия град Луганск. Твърдението не може да бъде без значение доказано.

Етикети: авиацияВойната в УкрайназагубиРусия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР