Само за един ден (бел. ред. - вторник, 24 юли)

...
Само за един ден (бел. ред. - вторник, 24 юли)
Коментари Харесай

Само за ден Испания спаси близо 500 мигранти от удавяне

Само за един ден (бел. ред. - вторник, 24 юли) испанските избавителни служби са прибрали от водите на Средиземно море близо 500 мигранти, съобщи БГНЕС.

От Испанската организация за морска сигурност оповестиха, че 484 души, натоварени на 30 спонтанни плавателни съда, са пробвали да доближат до крайбрежията на иберийската страна единствено в рамките предишния ден. Мигрантите са били открити от испанските избавителни служби във водите на Гибралтарския пролив и Алборанско море, които разделят Африка от Европа в най-западната част на Средиземно море.
По данни на Международната организация по миграция (МОМ), от началото на годината до 18 юли, 18 653 мигранти са достигнали до испанския бряг, преодолявайки Средиземно море. Повечето от тях са от Субсахарска Африка, най-вече от Гвинея, Мали, Мавритания и даже Мароко.
Най-малко 294 души са се удавили при опита си да доближат испанския бряг. Що се отнася до броя на удавените в Средиземно море, опитващи да стигнат Европа, до този миг те са 1 489 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР