Само за две седмици през януари на граничния пункт Капитан

...
Само за две седмици през януари на граничния пункт Капитан
Коментари Харесай

Близо 55 000 ментета иззеха на ГКПП „Капитан Андреево“

Само за две седмици през януари на граничния пункт „ Капитан Андреево “ са арестувани близо 55 000 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения, чанти, обувки и парфюми, със знаци на регистрирани търговски марки, оповестяват от Агенция „ Митници “.

В началото на месеца при две инспекции на товарни коли, влизащи в страната от Турция, са открити 27 536 продукта с лого на световноизвестни марки. Стоките са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.

При един от случаите- на 4 януари, към 23.30 часа, на пункта дошъл товарен автомобил с румънска регистрация, ръководен от български жител. Той показал постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за Чехия. При щателна инспекция митничарите открили, че в 120 колета има артикули с емблеми на международни търговски марки. Открити са 12 939 продукта, по-голяма част от тях текстилни произведения, както и 492 чанти и 163 чифта обувки.

В същия ден, няколко часа по-рано, в различен товарен автомобил с румънска регистрация са открити 14 597 продукта, по-голяма част от които текстилни изделия- мъжко и дамско долни дрехи, тениски, блузи с лога на над 10 международни марки. Камионът, ръководен от български жител, също превозвал стоката от Турция за Чехия.

В осъществяване на Европейския правилник 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност стоките са арестувани и за случаите ще бъдат известени притежателите на комерсиалните марки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР