Само за два последователни дни – от 17:30 до 20:30

...
Само за два последователни дни – от 17:30 до 20:30
Коментари Харесай

Масово вадят нови маси без разрешение в Капана


Само за два поредни дни – от 17:30 до 20:30 часа, са тествани 32 търговски обекта в квартал „ Капана “. Съставени са 16 констативни протокола с наставления. Предстои издаването на най-малко 6 акта за открити административни нарушавания. Това заяви шефът на Пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов.

Повечето от нарушаванията са свързани с нерегламентираното разполагане на маси на върху общински терени. Някои обекти нямат нито скица, нито позволение. Други слагат маси отвън площта и размерите в утвърдените схеми или пък отстоянието от фасадата е по-голямо от избраното в наредбата.

„ Натъкнахме се на случаи, при които маси върху общински терени са сложени  даже без издадено уверение за одобрена категория. Кашпите с цветя пред заведенията са красиви, само че това също е нарушаване, когато са отвън позволената повърхност и затрудняват придвижването на хората “, разяснява Стефанов.

Той добави, че „ Капана “ е кварталът с най-голяма централизация на търговски обекти с маси за сервиране навън. Разрешенията за прилагане на терени  общинска благосъстоятелност, издадени от Община Пловдив, са 96 за повърхност от общо 1561 кв. м. По думите му Инспекторатът реализира ежедневен надзор, тъй като всяко лишаване на пространство над позволеното основава спомагателни усложнения в напредването в квартала на пловдивчани и гостите на града.

Тъй като притежателите и наемателите на обектите са наясно, че  работното време на Инспектората е до 17:00, след този час нарушаванията внезапно се усилват. Затова в докладна бележка до заместник-кмета по публичен ред и сигурност Йордан Ставрев Асен Стефанов предлага да се промени работният график на инспекторите, ангажирани с  контрола на комерсиалната и рекламната  активност, тъй че инспекциите да продължат.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР