Само за два дни в края на миналата работна седмица

...
Само за два дни в края на миналата работна седмица
Коментари Харесай

С нова машина „Градини и паркове“ коси високи треви в големи пространства


Само за два дни в края на предходната работна седмица един чиновник на „ Градини и паркове “ съумя да окоси огромната поляна в подножието на Младежкия рид. Това стана с помощта на новия трактор с прикачен инвентар вид „ тава “, оповестиха от общинското дружество.

„ Мощността на машината е 30 конски сили, елементарно се ръководи, а коефициентът ѝ на потребно деяние е огромен. Върши работа колкото 10-ина служащи дневно. Особено подобаваща е за обширни терени. Това ни разрешава да насочим повече хора и техника към по-малките вътрешноквартални пространства, тъй че по-бързо и дейно да окосяваме тревата в целия град, която през този сезон избуява безусловно за дни “, разяснява шефът Антон Георгиев.

Той подсети, че косенето стартира още при започване на март. Редовно се обработват предпочитаните зони, измежду които са градските паркове и градини, детските и спортни площадки, разграничителните линии на булевардите, площадките за домашни любимци. Някои от междублоковите пространства към този момент също са окосени по два-три пъти, а в околните дни се чака да не остане занемарен публичен терен в града. Закупеният предходната година огромен трактор с мулчер отстранява обраслите с трева огромни поляни в „ Тракия “.

Дейността се координира с сътрудниците от „ Дезинфекционна станция “ съгласно графиците им за обработка на тревните площи против кърлежи и комари. Косенето в частните парцели обаче е обвързване на техните притежатели или наематели, подсетиха от предприятието.

След закупената преди към месец машина за пренасяне и пресаждане на дървета новият трактор с косачка е следващата доста добра инвестиция за потребностите на „ Градини и паркове “. Засега той ще обслужва всички региони – тази седмица се планува да коси тревните площи на бул. „ Свобода “,  както и огромни терени в регион „ Западен “.  

„ Идеята ни е следващата година такава машина да имаме във всеки регион. Тогава казусът „ висока трева “ ще бъде пропуснат. В сезона на косенето ще можем да обърнем повече внимание и на другите действия – оформяне на цветни фигури и живи плетове, да се концентрираме върху детайлите, които са значими за красивия образ на нашия града “, счита шефът Антон Георгиев. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР